Med en lånekalkulator kan du beregne prisen på lånet!

Er du ute etter å låne penger, men er usikker på hva et forbrukslån på 30 000 kr kommer til å koste deg til sammen? Da kan du enkelt og greit ta i bruk en kalkulator til dette formålet, nærmere bestemt en lånekalkulator. Denne finner du enkelt og greit tilgjengelig på nettet. Det finnes forskjellige typer av denne på markedet, noen mer avanserte enn andre, og de fleste av dem er tilpasset et spesifikt lån, for eksempel boliglån eller forbrukslån.

Noen tar bare med den nominelle renten i regnestykket, andre inkluderer også gebyrer og omkostninger, altså den effektive renten. Ved å ta i bruk en lånekalkulator kan du også finne ut av om det lønner seg med en nedbetalingstid på for eksempel fem eller ti år, eller kanskje du burde lande på syv år? Hva som lønner seg for deg er individuelt og tar ikke alltid utgangspunkt i pris, men også hvilket beløp du har mulighet til å betale tilbake månedlig. Kanskje du er villig til å betale litt mer i renter mot å få lengre nedbetalingstid? Det kan du finne ut av ved hjelp av en lånekalkulator.

En lånekalkulator er en indikator, ikke en fasit!

Selv om en lånekalkulator er et helt fantastisk hjelpemiddel, så vil du først få en nøyaktig pris etter at banken har kommet med et tilbud til deg. Dette er fordi renten alltid settes individuelt på bakgrunn av søkerens informasjon i søknaden. Banken tar så en kredittsjekk og vurderer dine fremtidige betalingsevner. Derfor kan ofte to mennesker som søker om det samme lånet likevel få forskjellige renter. Det kan nok være fristende å søke om mer penger enn man faktisk trenger. Hva er noen tusenlapper ekstra i det store bildet tenker du kanskje, men dette er absolutt ikke å anbefale. Noen tusenlapper ekstra kan føre til at du ikke klarer å betjene lånet ditt i tide, og derfor ender opp med en mye dyrere pris. Det gjelder å ha føttene godt plantet på jorda og å tenke realistisk. Husk at pengene skal betales tilbake, med renter! En lånekalkulator vil du finne på enhver banks nettside, men det finnes også generelle kalkulatorer der du fyller ut all informasjon selv. Dette kan være alt fra lånebeløp, nedbetalingstid og renter, til også å gjelde gebyrer og alder, dette fordi noen banker har lån med gode betingelser som retter seg mot en spesifikk aldersgruppe.