Slik fungerer et lån uten sikkerhet

Når man søker om et lån uten sikkerhet betyr det at det ikke tas pant i noen av eiendelene dine. Hvis man for eksempel tar opp et boliglån, så har banken en sikkerhet i selve huset. Det er derfor en mindre risiko fra banken sin side dersom du ikke skulle nedbetale gjelden din. Dette gjelder også for båt- og billån. Å låne penger uten sikkerhet derimot, krever høy risikotagning hos banken. Derfor vil denne typen lån som oftest ha høyere renter og flere gebyrer.

Et klassisk lån uten sikkerhet er forbrukslånet. Et forbrukslån er, som navnet tilsier, et lån for forbruk. Dette kan du bruke til å kjøpe deg et nytt spisebord, en ny datamaskin, en ferietur eller uansett hva du måtte ønske. Det anbefales ikke å ta opp lån uten sikkerhet hvis man ikke har økonomi til å nedbetale gjelden sin. Hvis man unngår å tilbakebetale på lånet, vil et forbrukslån vokse seg stort på relativt kort tid. Så dette er ikke en løsning for deg som har dårlig råd, men som likevel ønsker deg en sydenferie.

Hvor mye penger kan jeg låne uten sikkerhet?

Dette varierer fra bank til bank, men de fleste vil tilby sine kunder et lån uten sikkerhet på mellom 5 000 og 400 000 kr. Noen tilbyr også mer. Før du får innvilget lånet, vil det bli tatt en kredittvurdering av deg. I tillegg vil banken også se på dine fremtidige betalingsevner. Det er svært viktig at man er i stand til å betjene det månedlige nedbetalingsbeløpet. Om ikke kan et forbrukslån ende med å bli en rådyr affære. Husk å ikke låne mer penger enn du faktisk trenger og tenk nøye gjennom en nedbetalingsplan før du låner. Hvor lang tid vil du bruke på å nedbetale et lån uten sikkerhet? Dette kommer an på din økonomiske situasjon, men jo kortere nedbetalingstid, desto mindre dyrt blir lånet.

Det kan også være en idé å sammenligne lån uten sikkerhet i de forskjellige bankene ettersom renter og gebyrer kan variere noe fra bank til bank. Hvis man har en grei og ryddig økonomi, kan et lån uten sikkerhet absolutt passe perfekt i noen situasjoner. Har du for eksempel planlagt en reise måneden før feriepengene blir utbetalt? Da kan du ta opp forbrukslån for så å tilbakebetale dette når feriepengene blir utbetalt måneden etter. Et lån uten sikkerhet søker du enkelt om på nett!