Slik finner du lån med lav rente!

Når man planlegger å søke om lån er det viktigste for de fleste å finne et lån med lave renter. Det kan ofte virke som en umulig oppgave ettersom det finnes så utrolig mange forskjellige lån der ute som tilbys fra svært mange ulike banker og finansielle aktører. Heldigvis for deg finnes det mange nettsider som sammenligner disse lånene for deg, og det er derfor enklere å finne fram til de billigste lånene. Lav rente betyr ikke bare lav nominell rente, først og fremst er det den effektive renten man må sammenligne.

Den effektive renten forteller deg hva den nominelle renten i tillegg til gebyrer og omkostninger kommer til å koste deg. Dette betyr at noen banker frister kundene sine med lave nominelle renter, men har da skyhøye gebyrer som fører til at man ender opp med å betale mye mer enn man absolutt behøver. Så er det også viktig å tenke på hvilken type lån du ønsker å søke om. Trenger du ny bil? Ja, da er et billån det billigste alternativet ettersom banken tar pant i bilen og derfor er villig til å gi lavere renter. Spesielt hvis man også har en god andel egenkapital. Men hvis det er et usikret lån til forbruk, da er du ute etter et forbrukslån. Dette lånet har derfor høyere renter.

Søk hos flere og få lån med laveste rente

Det absolutt lureste man kan gjøre er å søke om lån hos flere banker samtidig, se exempel på lavrente.org. Når banken skjønner at den konkurrerer med andre banker om å få deg som kunde, kan den være villig til å gi deg bedre vilkår enn de tilbød i utgangspunktet. Den rentesatsen som banken setter er individuell og basert på en vurdering av søknaden din. Her legges det vanligvis vekt på kreditthistorie og fremtidige betalingsevner. Derfor vil den kunne være noe avvikende, både i positiv og negativ retning, fra det som banken oppgir som rentesats. Om renten blir lav eller høy avhenger av flere faktorer, også den ønskede nedbetalingstiden du oppgir i søknaden din. Når man skal finne et lån med lavest rente, gjelder det å smøre seg med tålmodighet selv om det kan være fristende å hoppe på det første og beste tilbudet. Det er en mye bedre følelse å låne penger når du vet at du har fått låne dem til den absolutt beste prisen du kunne ha fått basert på din personlige økonomi.