Slik finner du et billig lån for akkurat deg!

Før eller senere vil de fleste av oss søke om et eller annet lån i løpet av livet. For noen er det nok med et bolig- og et billån, for andre er det også aktuelt å for eksempel søke om et forbrukslån også. Et forbrukslån er nok det dyreste lånet på markedet med tanke på rentesatsen, som ofte ligger flere prosentpoeng over renten på for eksempel et boliglån. Men det er dette lånet man søker om hvis man trenger penger til forbruk, riktignok alltid velvitende om at hver krone med renter skal betales tilbake.

Men selv om et forbrukslån er dyrt sammenlignet med andre lån, så finnes det selvfølgelig billige lån innenfor denne kategorien. Alt handler rett og slett om å gjøre nok research for å finne det riktige lånet for akkurat deg og din økonomi. Det finnes mange banker som reklamerer med billige lån, for eksempel ved at de har en svært lav nominell rente, men det er viktig at du ser på den effektive renten når du skal sammenligne de ulike bankenes tilbud. Den effektive renten forteller deg nemlig hva du faktisk betaler, det vil si inkludert alle gebyrer som pålyder i tillegg til den nominelle renten.

Søk om billige lån via et elektronisk søknadsskjema

Hvis du er ute etter å kjøpe deg en bil, en motorsykkel eller en båt, så anbefales det at du søker på spesifikke bil-, mc- eller båtlån. Fordi banken som regel tar pant i objektet som kjøpes, vil de kunne gi deg et mye billigere lån, det vil si lavere rente ettersom risikoen ikke er så stor hvis du plutselig ikke skulle kunne betjene lånet ditt. Da kan banken ta over bilen, motorsykkelen eller båten som så kan bli tvangssolgt.

Noen tar opp forbrukslån for å kjøpe disse kjøretøyene, noe som absolutt ikke anbefales. Et forbrukslån er et usikret lån og har derfor mye høyere renter. Hvis du har bestemt deg for hvilket lån du er ute etter, kan du enkelt sammenligne lånevilkårene til de ulike bankene. Det finnes nemlig utallige sider på internett som samler denne informasjonen for kunder. Når du har funnet noen billige lån som virker lovende, søker du enkelt på disse via et elektronisk søknadsskjema. Enklere og tryggere blir det ikke, og du får nesten garantert et kjapt svar fra banken ettersom alt foregår elektronisk. Billige lån er altså bare noen tastetrykk unna på https://lavrente.org/, men husk å ha god oversikt over økonomien din før du søker!