Slik finner du beste billån for akkurat deg!

Drømmer du om å cruise rundt på sommeren i din egen bil? Den drømmen trenger ikke å være så langt unna, alt du trenger er et godt billån som er tilpasset din økonomi. Før du søker om billån bør du tenke deg om hvilken prisklasse du har råd til, og her gjelder det å være ærlig med seg selv ettersom det fort kan bli vanskelig å betale på et lån du egentlig ikke har økonomi til.
Å kjøpe bil for egne penger er noe få klarer, men jo større andel av egenkapital du har, desto bedre rentebetingelser vil du nok få av banken. Hvis du lurer på hvor mye terminbeløpet ditt vil falle på, kan du få et omtrentlig svar ved å ta i bruk en lånekalkulator for billån. Her kan du som regel føre inn andel av egenkapital, hvor mye du ønsker å låne, samt ønskelig nedbetalingstid. Rentesatsen avhenger av disse faktorene, samt din personlige økonomi og alderen din. Mange banker tilbyr nemlig også billån rettet mot unge mennesker, noe som betyr at lånebetingelsene vil være blant de mest gunstige på markedet. Noen banker tilbyr også kaskofritt billån, det vil si at du ikke trenger å tegne kaskoforsikring på bilen, noe som kan være gunstig hvis du kjøper en gammel bil.

Slik finner du et billån med lav rente!

Når man skal søke om billån gjelder det å gjøre nok research før du bestemmer deg for hvilken bank du vil låne hos, dette for at du skal kunne finne det riktige lånet for akkurat deg. Det kan også lønne seg å sende inn en elektronisk søknad til flere banker samtidig. På denne måten vil du nemlig få et billån med lavest mulig rente basert på din økonomiske situasjon. Når du sammenligner billån for å finne det med lavest rente og de beste vilkårene for akkurat deg, er det viktig at du tar gebyrene og omkostningene med i betraktningen. Akkurat derfor skal du i hovedsak se på den effektive renten, og ikke den nominelle. Den effektive renten inkluderer nemlig alle ekstrakostnader som for eksempel etablerings- og termingebyr. Hvis en bank har en høy nominell rente, kan den likevel være blant de billigste fordi den ikke har noen gebyrer som kommer i tillegg. Det beste billånet finner du hvis du bruker tid på å gjøre research og lar bankene vite at du søker flere steder!