Hvordan finner jeg det beste lånet for akkurat meg?

Det kan virke umulig å finne fram til det beste lån for akkurat deg ettersom det finnes tusenvis av banker og mange forskjellige typer lån å velge mellom. Å gjøre grundig research før du søker er det beste rådet du kan få. Det beste lånet, og ikke minst det mest gunstige, finner du hvis du sammenligner hva de ulike bankene tilbyr sine kunder. Heldigvis finnes det utrolig mange nettsider som gjør dette for deg, som lister opp hvilke rentesatser som gjelder hos de ulike bankene, hvilke gebyrer som tilkommer osv.

Det er viktig å finne et lån med lavest mulig rente, men det kan også være andre ting som i det store og det hele er viktigere for deg. Ønsker du fleksibel nedbetalingstid? Minst mulig gebyrer hvis du skulle måtte utsette tilbakebetalingen en måned? Slike faktorer må man tenke gjennom. Det er derfor viktig at du har god oversikt og kontroll over din egen økonomi slik at du vet akkurat hva som er det beste for deg. Å sende inn en lånesøknad til flere banker samtidig gir deg muligheten til å presse bankene til å gi deg det absolutt beste lånet. De vil jo helst ha deg som kunde, og er kanskje derfor villige til å strekke seg litt lenger.

Finn det beste lån på nettet!

For å finne ut hvor mye du har råd til å låne, kan du ta i bruk en lånekalkulator og beregne hva du må regne med å nedbetale månedlig. Her vil du også få se en omtrentlig rente på lånet ditt. Det er også viktig at du søker om riktig type lån. Hvis du skal kjøpe deg bil, så tar du opp billån, og ikke forbrukslån. Men dette er vel ganske innlysende for de fleste. Hvis du trenger penger til oppussing, ferier eller skiutstyr, er det nok et lån uten sikkerhet, altså et forbrukslån som der det beste lån for akkurat deg. I dag trenger du heldigvis ikke bevege deg opp av sofaen for å kunne søke om et lån, uansett om det er et forbrukslån eller et båtlån du er ute etter. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut et elektronisk søknadsskjema, helst hos flere aktører, og så vente på at banken tar kontakt med deg. Dette skjer som oftest ganske raskt, og hvis alt er i orden med søknaden din, vil du kunne ha pengene på kontoen din ganske kjapt.